3 Ekim 2010 Pazar

Adını vermek istemeyen bir kamu çalışanı
Lisans
Geçmişten gelen bir ordu millet anlayışına sahip bir milletiz. Evet her erkek vatandaşın askerlik hizmetini yerine getirmesi kaçınılmaz bir gerçektir. Ancak bu hizmet yerine getirilirken sadece askeri vesayeti yeniden ve daha güçlü hale getirmek için yeni yeni modeller üretip adına tek tip, ya da herkes eşit gibi klişe sözler kullarak yapmak doğru sözler kullanarak yanlış işler yapmaktan ibarettir.
Ayrıntılarının tamamına vakıf olmadığımız ve Genel Kurmay Başkanlığınca tek tip askerlik olarak tanıtılan modelin, demokrasiden, ve vatan sevgisinden, eşitlikten uzak tamamen askeri vesayetin okumuş, eğitimli ve donanımlı insanların üzerinde daha fazla baskı oluşturmak için yapıldığı su götürmez bir gerçektir.
Vatandaşların vatan sevgisinin daha uzun-kısa süreler ile askerlik yaparak ölçülmeyeceği bilinmektedir. Ne varki şu anda sanki bazı birim ve kişilerin özellikle 6 ay olan kısa dönem askerlik süresini 9 aya çıkarmak istemesi ve bunu da eşitlik diye nitelendirmesinin sadece okuyan kesimi daha fazla etki altına bırakmaktan ibarettir.
Peki Çözüm:
1- Acilen profesyonel orduya geçilmeli (daha az can kaybı,daha az maliyet, işsizlik sorununa büyük bir çözüm olduğu için)
2- Bedelli askerlik çıkarılmalı, bedelli askerlik için ödenen meblağın biraz daha yükseltilerek elde edilen gelirin profesyonel orduya harcanması.(Zenginin çocuğunun askerlik koşulları su götürmez bir gerçektir.)
3- Kamuda görevli olan bireylerin en fazla 2-3 aylık bir sürelik bir askeri eğitime tabi tutularak olası durumlar için hazır hale getirmek.(Tıpkı şu anda öğretmenlerin yaptığı asteğmen öğretmen modelinin askeri eğitimi daha fazla almış hali.)
4-Askerlik koşullarını zorlaştırmak yerine (soğan, patates soydurmak, tuvalet yıkamak vs.)askerlik koşullarını daha kolaylaştırarak toplumu askerlik hizmetini yapmaya teşvik etmek.(Şu anda tecilli, raporlu ve kaçak durumda olanlar göz önüne alınarak)


Adını vermek istemeyen bir işsiz
Lisans
DEDİKLERİ GİBİ , 30 KÜSÜR YAŞINDA Kİ AKADEMİK BEYİNLERİ TEŞKİLATA ALIP , ÇOÇUK MUALEMESİ YAPIP
10 KURUŞLUK KAMERANIN YAPACAGI İŞ DURURKEN AYAGINA POSTAL VERİP SAATLERCE DİKMEK NEYE HİZMET

VATANA BU ŞEKİLDE HİZMET OLMAZ, NİTELİKLİ BEYİNLER KISA SÜRELİ KAMUDA BU HİZMETİ YAPMALILAR
VE ORDU PROFESYONEL YAPIYA DÖNÜŞMELİ BU NE YAAA YETER YAAAA, YETER YAAAAA

Hiç yorum yok: